Vsaka čakra je povezana z določenimi čustvenimi in miselnimi vzorci ter organi v telesu in če pravilno deluje, povečuje samozdravilne moči v telesu. Torej telo odseva, kar je v vas. Ga slišite oz. znate poslušati vaše telo? Vse vam pove, tudi to, katera čakra nepravilno deluje. Čakra deluje prekomerno ali premalo. Naj omenim preveč delujočo čakro v primeru premočnih mensturacij ali premalo delujoča v smislu, da si želite napredka, a preprosto nimate moči za naslednji korak.

A imate moč, da si čakre lahko očistite sami.

 

Bolezen se manifestira ob blokiranih čakrah. Razlogi za blokade so najrazličnejši. Za zdravo telo (in duha) so pomembne uravnovešene odprte čakre. Imate moč, da bolezen preprečite še preden dobi fizično obliko. Pa znanje?

Cilj je vzpostavitev in vzdrževanje ravnovesja. Vsaka čakra je tako povezana z žlezo notranjega izločanja torej…

Prva čakra (muladhara, korenska) – nadledvična žleza

Druga čakra (svadhisthana, vranična/sakralna) – jajčniki, moda

Tretja čakra (manipura, popkovna) – trebušna slinavka

Četrta čakra (anahata, srčna) – priželjc oz. timus

Peta čakra (višudha, grlna/vratna) – ščitnica, obščitnica

Šesta čakra (ajna, čelna) – hipofiza

Sedma čakra (sahasrara, kronska/temenska) – epifiza, možganski privesek

Na naših poglobljenih reiki tečajih se učimo čutenja, občutenja (blokad in zastojev)in odpravljanja blokad. Vsak ima sposobnosti prepoznavanja. Ključna je vaja.

 

S terapijo ali iniciacijo (posvetitvijo) se prečistijo in uravnotežijo vse čakre. Te morajo delovati ravno prav, ne preveč, ne premalo. Te vplivajo na energijske meridijane in celotno energijsko polje oziroma auro človeka. Ta se glede na razpoloženje spreminja, oblika in barve le te. Morda kdaj začutite, kako ste težko zraven kakšnega živčnega človeka?

Hvala G. za prispevek. Naj vam bo v spomin in navdih in sporočilo vam. Ne potrebujete verjeti v reiki, probajte in videli boste!

  • Z Reikijem aktivirate meridiane in povrnete samozdravilne moči telesa, uma in duha. Se želite naučiti reikija? Začetni reiki tečaj na tej povezavi
  • Potrebujete pomoč. V svetovanjih odkrivamo čustvene vzorce, blokade čaker in blokade na fizičnih organih. Reiki tretmaji v živo ali na daljavo – povezava
  • Alternativno zdravljenje – povezava
  • Diagnostika in aktivacija čaker v živo in na daljavo – povezava