Alternativna medicina 

Sama sem alternativne metod zdravljenja prvič spoznala, ko uradna medicina za mojo težavo ni imela rešitve, ni pomagalo nobeno zdravilo, ni pomagala tudi kombinacija zdravil. Le kako? Postavljena diagnoza, zdravil pa ni… In sem spoznala alternativne tehnike zdravljenja…

Alternativne tehnike zdravljenja? Kako delujejo?

Ne osredotočajo se na bakterije in viruse, temveč temeljijo na tem, da je človek (žival, rastlina) zdrav, če energija kroži. Bolezen pride, ko je porušeno ravnovesje na katerikoli ravni (kateremkoli telesu), ki se kot posledica, lahko takoj lahko (čez čas), pokaže na telesu. Porušeno ravnovesje pa je posledica blokad.

Telo nam pove vse, tudi tebi, ga slišiš/poslušaš?

 

Torej alternativne tehnike ne obravnavajo samo fizičnega telesa, temveč tudi ostala telesa (ki jih ne vidimo, a jih čutimo), ki so kot mozaik, se prepletajo in nas sestavljajo in pomembno vplivajo na naše zdravje.

 

 

Torej alternativne metode zdravljenja delujejo celostno, torej ne samo na fizično telo, tudi na čustveni, mentalni, energijski in duhovni ravni (odvisno od tehnike) in tako odlično dopolnjuje medicino, ki se orientira predvsem na fizično telo in zdravi posledice. Slednje pa iščejo vzroke blokad. NCCAM Ameriški nacionalni center za dopolnilno in alternativno medicino mednje uvršča tudi zeliščarstvo, tradicionalno kitajsko medicino, meditacijo, reiki…

 

Kdaj k zdravniku, kdaj k terapevtu?

Neodgovorno bi bilo razmišljati, da bi ob zlomu noge ali kakšni drugi nujni operaciji zaradi strahu pred tem namesto zdravnika obiskali zdravilca misleč, da operacija ni potrebna. V nujnih primerih le ta NE nadomešča urgentne zdravniške pomoči.

Če poenostavim, težava na fizični ravni zahteva zdravniško oskrbo, kar pa še ne pomeni, da se ne ustavimo in pogledamo modrost in sporočilo, ki jo dogodek prinaša. Če ga preslišimo, nič hudega, kmalu dobimo naslednjo priložnost, ki nam daje priložnost, da “slišimo”.

 

Kako pa alternativna medicina pripomore?

 

Če pa se vzporedno kljub operaciji odločimo za obisk zdravilca izzovemo pospešeno celjenje, hitrejše okrevanje, zmanjšanje bolečin, v nekaterih primerih se zmanjša količina predpisanih zdravil (namesto 2 zdravil zadostuje zmanjšana doza 1 zdravila). Posledično zaradi kroženja energije, ki sprosti blokado in sprostitve, ki ugodno deluje na našo psiho, uma in duha tudi izničenje zavestnega in nezavednega stresa in s tem ZAUPANJE in tisti OBČUTEK, da VERJAMEMO, da bo vse v redu. Kar posledično prinese tudi POZITIVNO razmišljanje, ki kreira naše NAVADE in vsakdan. 

Alternativne medicine se poslužujejo tako bolniki kot tudi zdravi, kot preventiva. Sama se zavedam, če bi prej poznala kakšno tehniko samozdravljenja, morda sploh ne bi zbolela. Torej preventiva šteje. Zato te tehnike izbirajo tako bolni, kot zdravi, za preventivo. Včasih ni potrebno veliko, da zadeva deluje – včasih zadostuje že metin čaj.

 

Nujno za zdravljenje – sodelovanje bolnika je ključno za uspeh

Na bolniku je tako velik % uspešnosti zdravljenja, saj zdravilec ne more narediti nič namesto njega. Zdravilec lahko naredi vse in če bolnik ne upošteva in izvaja navodil, pa naj bo to dieta v primeru razstrupljanja telesa, se ne zgodi prav dosti. Alternativne tehnike zahtevajo od vas akcijo in spremembo. In spremembe so večinoma težke, še posebej če vam manjka energije. In tako se človek odloči, da bo poizkusil drugo alternativno tehniko misleč, da bo šlo lažje. In s tem pade vera in zaupanje v tehniko samo in tudi v ozdravitev, kar ima velik pomen. Sicer vam v alternativne tehnike ni treba verjeti, da delujejo, če pa si dovolite verjeti, čeprav jih ne razumete, pa proces poteka veliko hitreje.

Kdaj alternativne tehnike zdravljenja ne delujejo in zakaj?

V svojem procesu zdravljenja sem spoznala veliko alternativnih tehnik zdravljenja. Tako postopke zdravljenja, kot tudi reakcije.

 

Med seboj se razlikujejo tako do katere ravni sežejo, torej katero telo zdravijo.  Naj vam bo za ponazoritev slika, ki jasno nakazuje sestavo naših teles. Torej, preden zbolimo na fizičnem telesu, dobivamo opozorilne znake že dosti prej in zbolimo že dosti prej (na višjih telesih). Tudi vzroki ležijo na različnih nivojih. Torej, če odpraviš vzrok, ni več razloga za obstoj bolezni. Torej, če se ne zgodi zdravljenje, ni bil odkrit pravi vzrok. Ta pa se lahko nahaja na različnih telesih. In najučinkovitejša zdravljenja se poglabljajo v odpravo vzrokov. 

 

  • Z Reikijem aktivirate meridiane in povrnete samozdravilne moči telesa, uma in duha. Se želite naučiti reikija? Začetni reiki tečaj na tej povezavi
  • Potrebujete pomoč. V svetovanjih odkrivamo čustvene vzorce, blokade čaker in blokade na fizičnih organih. Reiki tretmaji v živo ali na daljavo – povezava
  • Diagnostika in aktivacija čaker v živo in na daljavo – povezava
  • Reiki je več kot le tehnika zdravljenja – povezava