reiki terapija

Alternativna metoda samozdravljenja s polaganjem rok – reiki

V vsem, kar vidimo na tem svetu, obstaja univerzalna življenjska energija (ki, či, prana) in ki je tudi del imena REI-ki. Filozofija je o nepretočnem kroženju te življenjske energije, ki je bistvo za zdravje in z reikijem si lahko pri tem pomagamo.

Je reiki t.i. newage?

Reiki je prastar mistično magijski sistem, s pomočjo katerega so v antičnih časih veliki mojstri delali čudeže, menda med njimi tudi Buda in Kristus. Tudi oni so na bolnike polagali dlani, kot je praksa tudi pri reikiju. Pred približno 100 leti ga je ponovno odkril in kanaliziral Japonec Mikao Usui.

Reiki zdravljenje. Je reiki bio-energija?

Reiki običajno primerjajo z bioenergetskimi zdraviteljskimi metodami, vendar ta primerjava ni ustrezna. Bioenegija je evroameriška iznajdba zadnjih desetletij in v bistvu nadaljuje zahodno tradicijo vitaliziranja oz. magnetiziranja teles z zdravilno življenjsko energijo. Bioenergetik je oseba z nadpovprečno visokim naborom življenjske energije, ki jo tako prenaša na druge. Reikist ne daje ničesar svojega, temveč samo posreduje osnovno življenjsko vesoljno energijo. Poenostavljeno je reikist je prevajalec energije, bioenergetik pa oddajnik. Za reikista je najvažnejša prepustnost in notranja čistost oz. občutenje brezpogojne ljubezni.

Za izvajanje in delovanje reiki-ja ni potrebna posebna vera ali prepričanje. Pri vseh deluje enako učinkovito. Reiki zdravi celega človeka, na vseh nivojih bivanja, na fizični, mentalni in spiritualni ravni.

reiki

Reiki nam v največji meri koristi pri našem osebnostnem, duhovnem razvoju. Z reikijem pa zelo uspešno pomagamo tudi drugim.

Ali je Reiki religija?

Čeprav je reiki energija duhovna pot, ni vera. Za delo z reikijem vam ni treba spremeniti nobenih verskih ali duhovnih prepričanj. Preprosto čimbolj se odprite za sprejem reikija. Saj reiki pomaga vsem! Kjerkoli in kadarkoli!

 

Reiki se izvaja s polaganjem rok in kanaliziranjem univerzalne energije. Reiki kot prastara metoda z lastno inteligenco in ustvarjen zato, da bi (si) z njim pomagali in zaživeli v ljubezni in harmoniji.

In nemara najpomembnejši razlog, zakaj je reiki razširjen po svetu:

REIKI NIKDAR NE MORE ŠKODOVATI IN Z NJIM NIKOMUR NE MOREMO STORITI KAJ NAPAČNEGA!

Roke polagamo na lastno telo ali telo druge osebe, živali, rastline. Reiki energijo lahko usmerimo v predmete (zdravila z močnimi stranskimi učinki, energiziranje živil in stvari npr. kristalov).
Reiki terapije lahko z višjo stopnjo (2. stopnja Usui) delamo tudi na daljavo. Ni je razdalje, ki je reiki ne bi zmogel. Za reiki ni časovnih razmejitev. Deluje na preteklost (čiščenje travm) in v prihodnost (pomoč pri izpitih). Za reiki torej ni časovnih in prostorskih ovir.

Moč reikija je znanstveno dokazana in merljiva. 

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki prinaša ravnoveslje in harmonijo.