Alternativne tehnike zdravljenja čustev

Sama sem alternativne metod zdravljenja prvič spoznala, ko uradna medicina za mojo težavo sprva ni imela rešitve. In se prepričala… Misli sprožajo občutke, občutki povzročajo čustva in čustva vplivajo na življenje.

Kako delujejo alternativne tehnike zdravljenja?

Ne osredotočajo se na bakterije in viruse, temveč temeljijo na tem, da je človek zdrav, če energija kroži. Bolezen pride, ko je porušeno ravnovesje na katerikoli ravni, ki se kot posledica lahko takoj, lahko (čez čas) pokaže na telesu. Telo nam pove vse, tudi tebi, ga slišiš/poslušaš? Torej alternativne tehnike ne obravnavajo samo fizičnega telesa, temveč tudi ostala telesa, ki so kot mozaik in nas sestavljajo in še kako vplivajo na naše zdravje.

Torej alternativne metode zdravljenja delujejo celostno, torej ne samo na fizično telo, tudi na čustveni, mentalni, energijski in duhovni ravni (odvisno od tehnike) in tako odlično dopolnjuje medicino, ki se orientira predvsem na fizično telo in zdravijo posledice. Te pa iščejo vzroke blokad. NCCAM Ameriški nacionalni center za dopolnilno in alternativno medicino navaja tudi zeliščarstvo, tradicionalno kitajsko medicino, meditacijo, reiki..

Kdaj k zdravniku, kdaj k terapevtu?

Zdravi na nivoju, kjer se nahaja vzrok

Neodgovorno razmišljati, da bi ob zlomu noge ali kakšni drugi nujni operaciji zaradi strahu pred tem namesto zdravnika obiskali zdravilca misleč, da operacija ni potrebna. V nujnih primerih le ta NE nadomešča urgentne zdravniške pomoči. Kako pa alternativna medicina pripomore?

fizično telo eterično telo čustveno telo mentalno telo duhovno telo

Če pa se vzporedno kljub operaciji odločimo za obisk alternativca izzovemo pospešeno celjenje, zmanjšanje bolečin, v nekaterih primerih se zmanjša količina predpisanih zdravil (namesto 2 zdravil zadostuje zmanjšana doza 1 zdravila). Posledično zaradi kroženja energije, ki sprosti blokado in sprostitve, ki ugodno deluje na našo psiho, uma in duha tudi izničenje stresa in s tem ZAUPANJE in tisti OBČUTEK, da VERJAMEMO, da bo vse v redu. Kar posledično prinese tudi POZITIVNO razmišljanje, ki kreira naš vsakdan. 

Alternativne medicine se poslužujejo tako bolniki kot tudi zdravi, kot preventiva. Sama se zavedam, če bi prej poznala kakšno tehniko samozdravljenja, morda sploh ne bi zbolela. Torej preventiva šteje. Zato te tehnike izbirajo tako bolni, kot zdravi, za preventivo. Včasih ni potrebno veliko, da zadeva deluje – včasih zadostuje že metin čaj.

 

Na zdravljenje čustev, travm veliko pripomorejo psihologi, psihoterapevti in alternativne tehnike zdravljenja, ki delujejo na čustvenem, mentalnem, emocionalnem telesu. Preberi več mentalni reiki – povezava. Iz  zdravljenje se zgodi takrat, ko odpustimo sebi, drugim in tako se energija spet začne pretakati.

Nujno za zdravljenje – sodelovanje bolnika

Na bolniku je tako velik % uspešnosti zdravljenja, saj zdravilec lahko naredi vse in če bolnik ne upošteva in izvaja navodil, pa naj bo to dieta v primeru razstrupljanja telesa, se ne zgodi prav dosti. Ali če bolnik zavedno ali nezavedno blokira proces zdravljenja, iz kakršnega koli razloga. Alternativne tehnike zahtevajo od vas akcijo in spremembo. In spremembe so večinoma težke, še posebej če vam manjka energije. In tako se človek odloči, da bo poizkusil drugo alternativno tehniko misleč, da bo šlo lažje. In s tem pade vera in zaupanje v tehniko samo in tudi v ozdravitev, kar ima velik pomen. Sicer vam v alternativne tehnike ni treba verjeti, da delujejo, če pa si dovolite verjeti, čeprav jih ne razumete, pa proces poteka veliko hitreje.

Kdaj alternativne tehnike zdravljenja ne delujejo in zakaj?

V svojem procesu zdravljenja sem spoznala veliko alternativnih tehnik zdravljenja. Med seboj se razlikujejo tako do katere ravni sežejo, torej katero telo zdravijo.  Naj vam bo za ponazoritev slika, ki jasno nakazuje sestavo naših teles. Torej, preden zbolimo na fizičnem telesu, dobivamo opozorilne znake že dosti prej in zbolimo že dosti prej (na višjih telesih). Se poslušate? Tudi vzroki ležijo na različnih nivojih. Torej, če odpraviš vzrok, ni več razloga za obstoj bolezni. Torej, če se ne zgodi zdravljenje, ni bil odkrit pravi vzrok.

Sestava aure – povezava na sorodni članek

  • Z Reikijem aktivirate meridiane in povrnete samozdravilne moči telesa, uma in duha. Se želite naučiti reikija? Začetni reiki tečaj na tej povezavi
  • Potrebujete pomoč. V svetovanjih odkrivamo čustvene vzorce, blokade čaker in blokade na fizičnih organih. Reiki tretmaji v živo ali na daljavo – povezava
  • Diagnostika in aktivacija čaker v živo in na daljavo – povezava
  • Reiki je več kot le tehnika zdravljenja – povezava