BOLEČINE V TELESU

Da bi lahko razumeli mehanizem nastanka bolezni in težav, za izhodišče vzemimo dejstvo, da je človek vse več kot fizično bitje. Tudi duhovno, energijsko in telesno.

Blokade na telesu iz fizičnega vidika nakazuje na blokado na energijskem telesu. Skoraj vsaka bolezen in težava ima globji vzrok na nevidnih ravneh. Nevidne ravni so energijske, informacijske in duhovne, ki za večino ljudi niso zaznavne z osnovnimi čutili. Na informacijski ravni so torej shranjene informacije o vzrokih za naše bolezni in težave. Se pravi, da v resnici zbolimo veliko prej, preden se bolezen odraža na fizisu.

zlom roke okrevanje

Reiki delamo z namenom odstranitve slabega počutja, travm, vzorcev, prepričanj, ki nas omejujejo, na šokantne dogodke in ključ je, da vse to ozavestimo, prepoznamo učenje in sčistimo. Z reikijem lahko odstranimo slaba čustvena stanja.

Reiki se lahko nauči vsak! Po opravljenem tečaju 1. stopnje si že lahko pomaga sam. Več o učenju reikija.

 

K ZDRAVNIKU ALI REIKI ZDRAVITELJU?

Reiki ni nadomestilo za uradno medicino, se pa izredno dopolnjuje z njo in je pripomore k hitrejšemu okrevanju. Reikisti ne dajemo diagnoz. Zdravniki bolj ali manj učinkovito zdravijo fizično telo (posledice), ključ pa je v razreševanju vzrokov. Če ne odstranimo vzroka, se bolezen lahko ponavlja v vedno hujši obliki.

Zakaj potem še vedno tako radi jemo tablete? Ker je to “navidez učinkovita” instant rešitev, da glavobol poneha. S tem pa tudi svojo težavo pometemo pod preprogo in u bistvu ne rešimo ničesar. Utišamo krik duše po spremembi.

ALI NAS REIKI POZDRAVI

Če poznate reiki, imate vedno moč za samozdravljenje. Prav ste prebrali, samozdravljenje. Reiki (terapevt) je energijska podpora, ki je še kako potrebna, ko ste bolni. Okrevanje in sprejem reiki energije in uspešnost reiki zdravljenja pa je v največji meri odvisna od bolnika samega. Bolniki zelo radi prelagajo odgovornost na terapevte, sami pa največkrat (še) niso pripravljeni na spremembo. Pričakujejo, da bodo terapevti delali čudeže (in delali spremembe namesto njih), morda še celo podvomijo o delovanju metode. Tudi tu ne moremo mimo karme.

 

Nihče (noben zdravilec ali zdravnik) ne more ničesar narediti namesto bolnika.

Ključnega pomena je prevzemanje odgovornosti za svoje zdravje (predvsem, da prenehamo kriviti okolico za lastne težave in bolezen), za spremembo poti in za akcijo, če je potrebno (odvajanje od kajenja, šport, prehrana). In vsi v sebi potihem vemo, kaj nam je storiti, mar ne?

Če se naučite reikija, si lahko vsak trenutek pomagate sami. Uglasite se na pravo frekvenco. Ko se ga enkrat naučite, vam lahko pomaga celo življenje. Z njim si lahko pomagate takoj. VSAKDO se lahko nauči reikija. Več o učenju reikija.

Soočanje z vzroki in preobrazba le teh vodi do osebne rasti in izboljšanju odnosov. Pa saj ste že slišali: “Ko spremeniš sebe, se spremeni svet okoli tebe. In le sebe imate pravico spreminjati.

UČINKOVITO NAD BOLEČINE

Reiki terapije, reiki tečaj

Povzeto po: Ogorevc, Sodobna bioterapija