diagnoza rak - tumor

Diagnoza rak, diagnoza ki globoko zadane bolnike in tudi njegove bližnje, pravzaprav vse, ki čutijo globjo povezanost z bolnikom.

 

Šok, boleča (mentalna, čustvena in energijska) rana in kako si pri tem pomagamo. Izvedeli in ozavestili boste nekaj najpogostejših telesnih, čustvenih in miselnih blokad, ki spremljajo diagnozo rak.

 

Kako ste reagirali ob diagnozi rak? Se vam po glavi poraja vprašanje: Zakaj jaz? Žrtev sem. 

 

Šok in travma ob tej novici ubijata radost, ugašata luč. Kaj se dogaja v telesu in zakaj?

 

Na fizičnem telesu rak lahko odkrijemo z različnimi aparaturami, ultrazvokom ipd. Sicer pa tumorji nastajajo skozi življenje in nakazujejo k presežku potlačene žalosti, jeze, ki so ostale neizražene.

 

Kako diagnoza rak vpliva na ostala telesa in čakre (tako pri obolelem kot pri svojcih)?

 

1) Energijsko polje človeka izgublja na intenzivnosti, sovpada z nenadnim padcem energije. Kar nakazuje k temu, da se težje spopadamo s strahom in se situacijam rajši izognemo, saj nam zmanjka energije, ki nas podpira, da bi se soočili z njimi.

2) Zapira se trebušna čakra, stiska, duši, občutimo strah (Strah pred tem, kaj bo. Strah pred nepoznanim. Smilimo se sebi. Občutek, da je prepozno. Občutek, da ne moremo nič več spremeniti – ki je seveda neresničen in ILUZIJA.).

fizično telo eterično telo čustveno telo mentalno telo duhovno telo

3) Zapira se srčna čakra (nakazuje na žalost, pomanjkanje radosti, veselja, hvaležnosti), kar se na fizičnem telesu kaže kot stiskanje in bolečina v prsih (čez čas se lahko izrazi v obliki pljučnih bolezni, bronhitisa).

4) Zaprta grlena čakra kaže na strah pred spremembami, na pomanjkanje energije za udejanjanje sprememb. Hkrati pa (nezaveden) občutek krivde svojcev (da bi lahko kaj več naredili, da se bolezen ne bi zgodila).

Zelo pomembno vlogo pri tem ima mentalno telo, v katerem domujejo zavedna in nezavedna prepričanja. Ta intenzivno vpliva na čustveno, eterično in fizično telo in na vpliv diagnoze. Lahko pozitivno, lahko negativno. Najpogosteje ga “pod(p)irajo” ga čustva, ki so vse prej kot pozitivna.

 

Pogosto vzorec “vdaja v vlogo žrtve”, ki v prevodu pomeni, “sam si ne morem več pomagati”,”sem žrtev bolezni”, “konec bo” in s tem velik padec osebne moči in hkrati samozavesti in občutka, da lahko bolnik sam kaj naredi oz. ima vpliv na bolezen samo. Dejansko ima vpliv, na misli, na čustva, na telo (kaj vanj vnaša, s čim ga hrani).

 

Čustveno telo pa prežema žalost in jeza, pomanjkanje veselja.

 

Duhovno telo in poglabljanje vase vam daje odgovor na vprašanje zakaj jaz? Predvsem zakaj nisem slišal/a prej, zakaj sem moral tako globoko pasti?

Namen duhovnega telesa: Za dušo je vsaka bolezen učenje in priložnost za spremembo in začetek nove poti, ki se dogaja samo za vas in zaradi vas. In s tem priložnost da spremeni, da odpusti in da se osvobodi.

Kaj doživljajo svojci obolelega za rakom?

 

Vzorci, ki se pri diagnozi rak pojavljajo pri svojcih:

 • strah pred izgubo
 • strah pred neznanim in pred tem, kaj bo
 • strah, da me boš zapustil/a
 • nezavedni občutki krivde
 • strah pred spremembami
 • Pretirana skrb za DRUGEGA (in ob tem zapostavljate sebe)? Hkrati  bolniku odvzemate moč in mu sporočate : “Bogi si.” Rabiš pomoč. “Ne zmoreš.”
 • Skrb ali boste ostali s partnerjem.
 • Potegne vas s v strahove in najbolj temne scenarije.
 • Strahovi so naporni za vas in tudi za druge.
 • Poklici, ki zahtevajo veliko skrbi (vzgojitelji/ce, bolniške sestre, mladi starši).
 • Ko se moramo čustveno posloviti od pokojnika.
 • Ko gredo starši/otroci na zdravljenje, vas pretirano skrbi.
 • Pretirana skrb, kako se bo odvijala bolezen.
 • Oklepanje diagnoze.
 • Potenciranje strahov. Imate bolečino in strah: “Kaj pa če imam raka?” In vidite vse najslabše.

 

Zakaj terapevti pri postavljanju diagnoze ne vidijo raka?

V kolikor je oboleli za rakom nekdo, ki ga dobro poznate in vam je pri srcu, ali ste kako drugače navezani nanj, se lahko zgodi, da pri diagnostiki “spregledate” prisotnost raka. Zakaj? Reiki za mojstre učitelje in napredne reiki stopnje za vse, ki ste že reiki mojstri ali reiki učitelji/ce.

 

Edina dolgoročna rešitev, ki lahko prinese zdravje: sprememba!

 

diagnoza rak - tumor

Sprememba na fizičnem, eteričnem, čustvenem, mentalnem telesu! Uporabite lahko katerokoli tehniko

Rešitev –  izstopi iz čustvene ujetosti. Blažijo rano, blažijo šok, travmo. Vračajo radost, veselje in zaupanje. Dokazano delujejo http://trnovskazelisca.si/bachove-kapljice-rdeci-kostanj-2/

 

Začni takoj!

 

Spoštovani tudi jaz sem bila v podobni situaciji. V situaciji, ki mi je prisilila, da sem prenehala s stvarmi, ki sem jih počela. Da sem spremenila način življenja. Enostavno ni bilo več prostora in mi je bilo odvzet način, da bi počela te stvari na enak način. In uspelo mi je…

Samo 1% možnosti bolnikov na svetu z boleznijo, ki sem jo imela jaz, preživi. In uspelo mi je!

Zakaj in kako? Še sama ne vem zagotovo, temu lahko rečem moč zaupanja,  da me ima oče in vesolje rado ali preprosto sreča. Naj prežame tudi vas.