Kaj je iniciacija?

Iniciacija pomeni blagoslov učitelja, guruja. Pomeni uglasitev, povezava z univerzalno življenjsko energijo. Je kot frekvenca, ki jo najdete na radiu, na katero se priklopite in poslušate program.

Je postopek, ki je natančno predpisan od začetnika tehnike, postopek usklajenih telesnih gibov, vizualizacije in dihanja, z močno podprto duhovno sfero. Neopisljiv občutek prisotnosti visokih energij, zapiše se v duhovno telo. V vsej svoji mo(go)čnosti vpliva tudi na čiščenje uma, telesa, duha.

 

Kaj dobim z iniciacijo?

Z iniciacijo dobiš moč in sposobnost, da lahko sam/a, neodvisno od učitelja, upravljaš z energijo. Uporabljaš jo lahko za samouporabo ali za pomoč drugim. Reiki v primerjavi z nekaterimi alternativnimi zdraviteljskimi tehnikami, uporabljate tako zase, kot tudi za druge.

 

Kaj se zgodi pri iniciaciji?

Zgodi se povezava, frekvenca, ki daje uporabniku možnost samouporabe tehnike. Ne uporabljamo jo samo pri reikiju, ampak tudi pri ostalih tehnikah.

 

Kdo lahko izvede iniciacijo in kako izvedemo iniciacijo?

Iniciacijo pri reikiju lahko izvede reiki učitelj/ica. Iniciacije pa se naučite na tečaju Usui 4- učiteljski stopnji. Ko naredite Usui 4 stopnjo in se naučite iniciacije, jo lahko izvajate brez prisotnosti učitelja.

 

So vse iniciacije v reiki tako težke, zakomplicirane?

Pri Reikiju je najtežja iniciacija v Usui reiki (povezava) in sistem Angelskega reikija (povezava), iniciacije v Imara reiki (povezava), Kundalini reiki (povezava) pa so enostavnejše in jih lahko hitro izvedemo tudi večji skupini ljudi hkrati.

 

Ali iniciacija lahko nadomesti samozdravljenje oz. terapijo?

Da, vendar so reakcije po iniciaciji močnejše, saj deluje na um, telo in duha. Ne priporočamo pogostih iniciacij oz. poslušajte sebe.

 

Si reikist/ka in si pozabil postopek iniciacije?

Piši mi zacutireiki@gmail.com (ZADEVA: postopek iniciacije)