Kaj je uglasitev, posvetitev, iniciacija? O iniciaciji v reiki

Reiki uglasitev (posvetitev ali iniciacija) je proces, s katerim učenec prejme sposobnost in moč, da lahko samostojno dela z reikijem (na sebi ali drugih). Uglasitev podeli reiki učitelj, ki je bil prav tako uglašen pri svojem učitelju. Pri uglasitvi energije pritekajo preko reiki učitelja v učenca.  Učencu odpre energetske poti in ga poveže z reikijem.

Ko ste enkrat prejeli Reiki uglasitev, ga boste imeli za celo življenje. Nikoli ga ne boste izgubili.

Kako postati reiki učitelj/ica? Povezava.

Ta proces odpira kronsko, grleno, srčno čakro in čakre na dlani. Pri višjih stopnjah tudi ostale čakre. Pri uglasitvi so prisotna tudi duhovna bitja, ki pripomorejo k izvajanju procesa.

Kako poteka uglasitev?

Uglasitev lahko poteka:

-v živo

-na daljavo

Razlike ni, saj so omejitve le v našem umu, za energijo ni omejitev. Med uglasitvijo nekateri učenci čutijo toplino v rokah ali po vsem telesu, lahko vidijo barve ali imajo vizije duhovnih bitij. Nedvomno je uglasitev čudovita izkušnja. Reiki uglasitev je močna duhovna izkušnja iz nje največkrat močno osebnostno zrastete. Odpre se vam tretje oko, poveča se intuicija, jasnoslišnost, jasnovidnost, jasnočutnost, jasnovednost. Nekateri po uglasitvi doživijo ozdravljenja, vizije in pretekle življenjske ali dobivajo osebna sporočila.

Nadaljnje uglasitve občutite kot povečano moč energije, močnejši pretok, celjenje osebnih težav, dvig ravni zavesti.

Reiki uglasitev lahko povzroči proces čiščenja. Ta vpliva na fizično telo, kot tudi um in čustva. Toksini , ki so bili shranjeni v telesu, se lahko sprostijo skupaj z občutki in miselnimi blokadami, ki niso več uporabni.

V katero stopnjo reikija sem lahko uglašen/a ?

Reiki učitelj te lahko posveti v tisto stopnjo v katero je posvečen sam. Sama poučujem, Usui 1,2,3,4, Imara, Kundalini, Angel, Karuna reiki. Več o meni.

Ali lahko dobiš več kot eno uglasitev?

Ko boste prejeli Reiki uglasitev, jo imate za celo življenje. Če ga ne boste uporabljali, se zgodi, da ne boste tako odprti, zato se nekateri odločijo za re-iniciacijo, da izboljšajo in okrepijo svoj reiki kanal in energijo.

Iniciacija ali uglasitev na daljavo

Iniciacijo lahko prejmete tudi “na daljavo”. In brezpogojno boste v reiki iniciirani kot v tisti v živo na tečaju. Kot veste za reiki in energijo ni časovnih in prostorskih ovir. Iniciacija na daljavo poteka tako, da se dogovorimo za termin in čas pošiljanja iniciacije. Osebno priporočam tečaj, na katerem se naučimo pravilne uporabe reikija, tam sem vam na voljo za vsa vaša vprašanja, ponovimo, kar si želite in kar ne razumete. Za iniciacijo na daljavo se običajno odločajo na višjih reiki stopnjah, na primer pri Imara reiki in Kundalini reikiju.

 

Iniciacija namesto terapij in (samo)zdravljenj

Moči iniciacij ne podcenjujte, saj iz vseh nivojev teles izpodriva vse nižje energije. Tako spodbudi čiščenje fizičnega, mentalnega, astralnega, duhovnega telesa. To pomeni, da boste popolnoma napolnjeni z najčistejšo energijo. Ob iniciaciji se odpre energijski kanal po katerem teče energija, ki ga nekateri celo vidijo. Večina pa tudi začuti. Čuti se izjemna pretočnost čaker. Z vsako iniciacijo je vaš kanal bolj in  bolj odprt, posledično od tega tudi moč in pretok čistosti energije.