Kaj je reiki?

 

REIKI je stara energijska tehnika, tehnika ljubezni, ki pripomore, da v vas pride energija, ki sprošča bolečine, blokade in dela prostor ljubezni – brezpogojni ljubezni. 

 

Vem, iščete brezpogojno ljubezen, to sem pred 9 leti iskala tudi jaz in jo je v meni vedno več. Ne verjamete, probajte! 

 

Besedo Reiki sestavljata dva korena besed:

reiki energija ljubezni

 

REI se nanaša na univerzalno kozmično energijo,
KI je vitalna življenjska energija v notranjosti vsakega Bitja.

Reiki kot prastara metoda z lastno inteligenco

in ustvarjen zato, da bi (si) z njim pomagali in zaživeli v ljubezni in harmoniji. Reiki je prastar mistično magijski sistem, s pomočjo katerega so v antičnih časih veliki mojstri delali čudeže, menda med njimi tudi Buda in Kristus. Pred približno 100 leti ga je ponovno odkril in kanaliziral Japonec Mikao Usui. Reiki je merljiv in dokazan, dokazano deluje.

Reiki običajno primerjajo z bioenergetskimi zdraviteljskimi metodami, vendar ta primerjava ni ustrezna. Bioenegija je evroameriška iznajdba zadnjih desetletij in v bistvu nadaljuje zahodno tradicijo vitaliziranja oz. magnetiziranja teles z zdravilno življenjsko energijo. Bioenergetik je oseba z nadpovprečno visokim naborom življenjske energije, ki jo tako prenaša na druge. Reikist ne daje ničesar svojega, temveč samo posreduje osnovno življenjsko vesoljno energijo. Poenostavljeno je reikist je prevajalec energije, bioenergetik pa oddajnik. Za reikista je najvažnejša prepustnost in notranja čistost oz. občutenje brezpogojne ljubezni.

Moč reikija je znanstveno dokazana in merljiva. S konkretnimi dokazi postrežemo tudi na naših tečajih.

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki prinaša ravnoveslje in harmonijo. Cilj harmoničnega življenja ni optimalno zdravje, temveč, da se naučimo ostati v harmoniji in se pobrati, ko pademo. In prav to omogoča reiki, z nami je vedno in povsod. Ustanovitelj reikija je bil dr. Mikao Usui (na sliki) leta 1900. Njegovi učenci dr. Chujiro Hayashi, ga. Takata in Ryoho Gakkai so imeli veliko zaslug, da se je reiki razširil po svetu.

Za izvajanje in delovanje reiki-ja ni potrebna posebna vera ali prepričanje. Pri vseh deluje enako učinkovito. Reiki zdravi celega človeka, na vseh nivojih bivanja, na fizični, mentalni in spiritualni ravni.

reiki

Reiki nam v največji meri koristi pri našem osebnostnem, duhovnem razvoju. Z reikijem pa zelo uspešno pomagamo tudi drugim.

Ali je Reiki religija?

Čeprav je reiki energija duhovna pot, ni vera. Za delo z reikijem vam ni treba spremeniti nobenih verskih ali duhovnih prepričanj. Preprosto čimbolj se odprite za sprejem reikija. Saj reiki pomaga vsem! Kjerkoli in kadarkoli!

 

Reiki se izvaja s polaganjem rok in kanaliziranjem univerzalne energije. Reiki kot prastara metoda z lastno inteligenco in ustvarjen zato, da bi (si) z njim pomagali in zaživeli v ljubezni in harmoniji.

 

 

In nemara najpomembnejši razlog, zakaj je reiki razširjen po svetu:

REIKI NIKDAR NE MORE ŠKODOVATI IN Z NJIM NIKOMUR NE MOREMO STORITI KAJ NAPAČNEGA!

Roke polagamo na lastno telo ali telo druge osebe, živali, rastline. Reiki energijo lahko usmerimo v predmete (zdravila z močnimi stranskimi učinki, energiziranje živil in stvari npr. kristalov).
Reiki terapije lahko z višjo stopnjo (2. stopnja Usui) delamo tudi na daljavo. Ni je razdalje, ki je reiki ne bi zmogel. Za reiki ni časovnih razmejitev. Deluje na preteklost (čiščenje travm) in v prihodnost (pomoč pri izpitih). Za reiki torej ni časovnih in prostorskih ovir.

 

 

Moč reikija je znanstveno dokazana in merljiva. 

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki prinaša ravnoveslje in harmonijo.

Reiki je:

√ ENOSTAVEN, NEBOLEČ, SPROŠČUJOČ, PRINAŠA MIR, LJUBEZEN

√ PO SVETU NAJBOLJ RAZŠIRJENA IN NAJPOGOSTEJE UPORABLJENA TEHNIKA ZA SAMOPOMOČ

√ CELOSTNO DELUJE (FIZIS, ASTRAL, MENTAL, DUHOVNO TELO)

 

 

Reiki kako lahko uspešno zdravimo sebe in druge

Več info: 041 905 704