Kaj je reiki?

Besedo Reiki sestavljata dva korena:
REI se nanaša na univerzalno kozmično energijo, KI je vitalna življenjska energija v notranjosti vsakega Bitja.

 

mikao-usui-reiki

Reiki kot prastara metoda z lastno inteligenco in ustvarjen zato, da bi (si) z njim pomagali in zaživeli v ljubezni in harmoniji. Reiki je prastar mističneo sistem alternativnega zdravljenja, s pomočjo katerega so v antičnih časih veliki mojstri delali čudeže, menda med njimi tudi Buda in Kristus. Pred približno 100 leti ga je ponovno odkril in kanaliziral Japonec Mikao Usui (na sliki).

 

Reiki običajno primerjajo z bioenergetskimi zdraviteljskimi metodami, vendar ta primerjava ni ustrezna. Bioenegija je evroameriška iznajdba zadnjih desetletij in v bistvu nadaljuje zahodno tradicijo vitaliziranja oz. magnetiziranja teles z zdravilno življenjsko energijo. Bioenergetik je oseba z nadpovprečno visokim naborom življenjske energije, ki jo tako prenaša na druge. Pri tem je pomembno, da je notranje čist, v mislih, besedah in dejanjih, saj vse to vpliva na energijo.

Reikist ne daje ničesar svojega, temveč samo posreduje osnovno življenjsko vesoljno energijo. Poenostavljeno je reikist je prevajalec energije, bioenergetik pa oddajnik. Za reikista je najvažnejša prepustnost in notranja čistost oz. občutenje brezpogojne ljubezni.

 

Moč reikija je znanstveno dokazana in merljiva. S konkretnimi dokazi postrežemo tudi na naših tečajih.

 

Usui Reiki

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki prinaša ravnoveslje in harmonijo. Cilj harmoničnega življenja ni optimalno zdravje, temveč, da se naučimo ostati v harmoniji in se pobrati, ko pademo. In prav to omogoča reiki, z nami je vedno in povsod.

 

Ustanovitelj reikija je bil dr. Mikao Usui (na sliki) leta 1900. Po njegovemu priimku so poimenovani tudi reiki tečaji. Njegovi učenci dr. Chujiro Hayashi, ga. Takata in Ryoho Gakkai so imeli veliko zaslug, da se je reiki razširil po svetu.

kurama,usui

Za izvajanje in delovanje reiki-ja ni potrebna posebna vera ali prepričanje. Pri vseh deluje enako učinkovito. Reiki zdravi celega človeka, na vseh nivojih bivanja, na fizični, mentalni in spiritualni ravni.

Roke polagamo na lastno telo ali telo druge osebe, živali, rastline. Reiki energijo lahko usmerimo v predmete (zdravila z močnimi stranskimi učinki, energiziranje živil in stvari npr. kristalov).
Reiki terapije lahko z višjo stopnjo (2. stopnja Usui) delamo tudi na daljavo. Ni je razdalje, ki je reiki ne bi zmogel. Za reiki in energijo nasploh ni časovnih razmejitev. Deluje na preteklost (čiščenje travm) in v prihodnost (pomoč pri izpitih, tekmah). Za reiki torej ni časovnih in prostorskih ovir.

Moč reikija je znanstveno dokazana in merljiva. 

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki prinaša ravnoveslje in harmonijo.

Reiki je:

√ ENOSTAVEN

√ NAJPOGOSTEJE UPORABLJENA TEHNIKA ZA SAMOPOMOČ

√ CELOSTNO DELUJE (FIZIS, ASTRAL, DUHOVNO TELO)

√ DELUJE NA BOLEČINO, OČIŠČUJE MISLI, OBČUTKE, DUŠO