reiki terapija

Kako poteka Reiki terapija?

Reiki terapije lahko potekajo v živo ali na daljavo.

Terapija poteka v tišini, saj se takrat ustvarijo najboljši pogoji, da človek (ali žival) doseže sprostitev (in s tem alfa ali theta stanje popolne sproščenosti) in s tem pogoje za boljši sprejem energij.

Vedno se dela z določenim namenom (npr. zdravljenje, doseganje rezultatov), z namenom damo energiji fokus oz. smer. Je metoda polaganja dlani, skozi katere teče energijski tok. Z višjimi stopnjami reikija polaganje rok ni več potrebno, saj reiki terapije delamo na daljavo (za energijo ni prostorskih in časovnih omejitev.).

Terapija je sproščujoča in neboleča. Človek (žival) iz terapije odide pomirjen, bolečine prenehajo. V kolikor bolečine ne prenehajo, gre verjetno za dlje časa trajajočo blokado, za kar je potrebnih več terapij. Reikisti priporočamo 5 ponovitev terapij oz. več, če bolezen ali blokada traja že dlje časa. Zakaj več terapij? Ker je zdravljenje proces.

Reiki spada med energijske tehnike, ki pravi, da smo energijska bitja in življenjska energija (ki, či, prana, orgon), ki je tudi del imena REI-KI, kroži po telesu. Blokada energij nastane, ko je prekinjeno kroženje življenjske energije po telesu, ki je bistvena za zdravje. In z reikijem si lahko pri tem pomagamo. Blokada se sčasoma pokaže kot bolezen.

Reiki je najbolj razširjena in uporabljena tehnika za samozdravljenje in zdravljenje drugih.

Je reiki t.i. newage?

Reiki je prastar mistično magijski sistem, s pomočjo katerega so v antičnih časih veliki mojstri delali čudeže, menda med njimi tudi Buda in Kristus. Tudi oni so na bolnike polagali dlani, kot je praksa tudi pri reikiju. Pred približno 100 leti ga je ponovno odkril in kanaliziral Japonec Mikao Usui.

 

reiki

Reiki nam v največji meri koristi pri našem osebnostnem, duhovnem razvoju. Z reikijem pa zelo uspešno pomagamo tudi drugim.

Ali je Reiki religija?

Čeprav je reiki energija duhovna pot, ni vera. Reiki je pot osebne rasti, s katero spuščamo energijo vase in delamo prostor ljubezni. Za delo z reikijem vam ni treba spremeniti, sprejeti nobenih verskih ali duhovnih prepričanj. Preprosto čimbolj se odprite za sprejem reikija. Saj reiki pomaga vsem! Kjerkoli in kadarkoli!

 

Reiki se izvaja s polaganjem rok in kanaliziranjem univerzalne energije. Reiki kot prastara metoda z lastno inteligenco in ustvarjen zato, da bi (si) z njim pomagali in zaživeli v ljubezni in harmoniji.

  • Reiki je enostavna delujoča metoda za samopomoč in pomoč drugim. Se želite naučiti reikija? Začetni reiki tečaj na tej povezavi
  • Reiki terapije in tretmaji v živo ali na daljavo – povezava
  • Alternativno zdravljenje – povezava
  • Reiki je več kot le tehnika zdravljenja –https://www.dnevnik.si/1042658106
  • Ostali članki o reikiju – povezava