PREPRIČANJA

 

 

Ste kdaj opazovali dojenčke – zakaj so tako nasmejani? So brez omejujočih prepričanj.

 

Neobremenjeni, neustrašni. Nimajo znanja, nimajo moči, a zaupajo, poizkušajo, padejo, znova poizkušajo.

Sčasoma okolica, starši, šola, vera, družba nalagajo določene programe – vzorce, ki se skozi ponavljanja vtisnejo v podzavest in se prelevijo v prepričanja. Tudi skozi lastne izkušnje se naučimo reagirati, po nekem ključu oz. vzorcu. Največkrat nezavedno ponavljamo dejanja, s katerimi si kupujemo pozornost staršev ali okolice.

PREPRIČANJA SO (NE)ZAVEDNI PROGRAMI

podzavestni-programi-vzorci

Po izobrazbi sem poslovni informatik, zrasla sem z računalniki. Zato bom zadevo predstavila v tem stilu, ki deluje na enak princip…

 

Vsi naloženi programi delujejo. Zavedno ali nezavedno. Podzavest ne loči med resnico in neresnico. Podzavest vzame za sveto vse, kar slišite. Večkrat slišite, bolj se vtisne. Po nekaj ponovitvah, se že ponotranji. Kot na računalniku, nekateri programi tečejo v ozadju.

 

Katero prepričanje gojite?

Torej, kateri program se vklopi, ko prižgete računalnik? Vam je ta program v podporo, ali upočasnjuje računalnik in ovira vaše aktivnosti. Z drugimi besedami ugaša vašo luč, vaš sijaj. Vsi ste lučke, ki ste na ta svet prišli v polnem sijaju. Kaj jih ugaša, kdo jih ugaša?

 

Ali so prepričanja VI?kako-premagati strah

Te programi upravljajo z našim življenjem, ki v resnici nismo MI. Kdo smo? Kaj smo?(spoznavamo sebe na ravni duše Usui 3 reiki stopnja) Kako ugotoviti prepričanja in jih ozavestiti? Kako do prepričanj, ki so naložena v nezavednem? Kako spreminjat prepričanja? Kako ugotavljat vzorce? Kateri so delujoči programi?

Omejujoča prepričanja

Seveda te programi delujejo na vseh področjih življenja, v obilju, denarju, partnerstvu. S prepričanji, kot so na primer: nisem vreden, ne zaslužim si, ne znam dovolj, nisem dovolj dober… težko pridete na sam vrh. Prepričanja povezujejo z občutki in počutjem in nenazadnje z bivanjem.

Seveda jih povezujemo tudi z boleznimi. Torej duša tolerira marsikaj, ko gre pa nekaj izven vaše življenjske poti, pa tudi duša reče: “Ne grem se več”. Toliko o nenadnih boleznih. Te so pravzaprav sporočilo duše, ga slišite? Enako se je zgodilo meni, na lastni izkušnji.

Dobra novica je ta, da se prepričanja in vzorce da spremeniti. Vabljeni v našo družbo, na reiki tečaj ali svetovanje, da skupaj ozavestimo delujoče programe, ki nam ne služijo več.

Kako učinkovito ozavestiti in spremenit prepričanja?

 

 

Psihologija – o spremembi prepričanj