Kdaj na naslednjo reiki stopnjo?

 

Usui 1 – najmanj 21 terapij na sebi ali na drugih, kar je več, je toliko bolje,  torej najmanj 1 mesec prakse (čiščenje fizičnega telesa) oz. poslušaj sebe, kolikor rabiš.

 

Energija teče samo skozi prečiščeno telo. In s tem pridobivanje izkušenj – modrosti. Prevzemanje odgovornosti. Modrost in znanje daje praksa, ne knjige. Znanje iz knjig je mrtvo, dokler ga ne preneseš v prakso.

 

Očiščenje sebe, prinese več energije – večji energijski pretok.

Usui 2 – ko si mojster prejšnje… (Tu sledi čiščenje mentalnega telesa, sprememba prepričanj, sprememba vzorcev. Ti uspeva? Katere navade si opustil, kaj si spremenil? Odlično, lahko nadaljuješ!)

Usui 3 – ko si mojster prejšnje… (Čiščenje duhovnega telesa. Zdravljenje iz korenin. Odpiranje jasnovidnosti, jasnočutnosti, jasnovednosti.)

Usui 4 – ko si mojster prejšnje… (Čiščenje duhovnega telesa. Zavedanje. Kdo sem jaz? Kaj jaz nisem? Kaj je moje? Spoznavanje jaza? Dušno zdravljenje. Spoznavanje duše. Stik z dušo. ) Ko si mojster učiteljske stopnje, lahko poučuješ tudi naslednje stopnje. Pomaga ti vso znanje do sedaj.

Angelski reiki- ko si mojster prejšnje…

Imara reiki – ko si mojster prejšnje…

Kundalini reiki – ko si mojster prejšnje…

 

Nadaljuješ, ko osvojiš korake prejšnje stopnje… z vsemi modrostmi (preko prakse), ki ji pripadajo. Torej, ko opraviš Usui 4 stopnjo šele po tem, ko opraviš dovolj veliko število iniciacij (modrost o reakcijah, tveganjih, odgovornosti). Če ne razrešiš dileme, ti bo ta sledila in se prenesla naprej.

 

Torej, povzela bom zgodbo mojega učitelja Marjana Ogorevca, ki za prehitro napredovanje pravi takole:

Kaj se zgodi, ko se človek z znanjem (prakso) in zavestjo kolesarja usede v BMW?

Neizkušen, v roke dobi orodje (avto), močan avto, ki lahko hitro dosega velike hitrosti – in tako lahko naredi več škode kot koristi. (Zakaj? Ker mu manjka prakse, ki je tako pomembna. Ker je potreben čas. Ker je potreben proces, telesa, uma in duše.)

 

energijska telesa

Nerazrešene dileme

Pojavi se dilema učenca, ki je nadaljeval v naslednjo stopnjo, češ, da bo pridobil znanje na zalogo in ni opravil vseh nalog iz opravljene (prejšnje) stopnje.

Modrost pravi: “Ko imaš žebelj v čevlju, dokler ga ne odstraniš, ne moreš početi nič drugega.”

In nadaljeval… Dobil je sicer več zanj, ampak dilema “za nazaj” je ostala in tako ni mogla napredovati, dokler ni odstranil “žeblja”.

 

Nekako tako, kot da bi hotel pojesti vso hrano iz hladilnika. Ne gre, ni okusno, ni zdravo.

 

Primer: Ko delaš z reikijem, se v tvojem življenju pojavijo izzivi, testi. Nujne so spremembe. Ne moreš delati po “starih”navadah, ker si drugačen/a. Priganjajo te. Koliko časa potrebuješ za spremembo? Reiki ni nabiranje znanja na zalogo, temveč vsakodnevno delo na sebi in kolikor si naredil pri sebi – toliko lahko pomagaš drugemu.

 

Reiki ni tekma s časom, ni tekma za certifikate, reiki je sledenje in posušanje sebe, za varno delo z reikijem.

 

Prebreite še ostale članke  – Kdaj na naslednjo reiki stopnjo?

 

V svoji zadnji knjigi Človek, kam greš, Marjan Ogorevc opisuje svojo pot reikija. Koliko časa je porabil za učiteljsko stopnjo, preberi.

 

Sicer pa poslušaj sebe in ko boš pripravljen/a, mi piši…