Kdaj na Usui reiki tečaj 2.stopnje?

Koliko časa naj preteče med 1. in 2. stopnjo Usui reiki?

Pogosto vprašanje navdušenih reikistov/tk, kdaj na Usui reiki tečaj 2.stopnje? Verjetno bi na to vprašanje vsak reiki učitelj odgovoril drugače.

Časovna komponenta napredovanja se razlikuje kolikor je učencev. In je seveda odvisna od izzivov, ciljev, zagnanosti  in želje vsakega reiki učenca na reiki poti. Učenje po iniciaciji se pravzaprav šele začne, izkušnje prinašajo mojstrstvo in  modrost.

 

Različni viri pravijo, spoštujte priporočljiv najmanj  1 mesec (ali več) PRAKSE (na sebi/na drugih) med 1 in 2 USUI stopnjo. Odločitev pa je popolnoma vaša.

 

 

Zakaj priporočljiv najmanj 1 mesečni rok med Usui 1 in Usui 2 stopnjo?

Torej BISTVO reikija je praksa (na sebi / na drugih). Reiki mojstra dela praksa, ne certifikati, ne hitrost. Temveč število opravljenih reiki terapij.

 

Kaj vam bo vsakodnevna reiki praksa prinesla?

S tem, ko boste izvajali reiki terapije na sebi, boste odstranjevali blokado po blokado po principu lupljenja čebule Plast po plasteh. Blokado po blokado pomeni postopoma, vse naenkrat bi bilo prenagljeno.

 

Vmes vam bo “vesolje” dostavljalo preizkušnje in vas preizkušalo: “Si opravil/a nalogo? Boš dokončal/a šolanje?  Si upaš zamenjati službo, ki te uničuje? Si pripravljen spremeniti prehrano? Koliko si pripravljen/a tvegati za spremembo?  Si sploh pripravljen/a kaj narediti za spremembo? Si pripravljen/a iz cone udobja. “ Nič ne bo hudega, če vam sprva ne bo uspelo, saj bo težava čakala na priložnost (verjetno za nekaj časa potlačena), da se boste odločili in dovolili zbrati dovolj moči, poguma in energije in se odpravili na pot.

Reiki praksa vam bo prinesla:

 • vsak terapevt najprej prečisti sebe
 • Terapije odpirajo blokade in povečujejo pretok energije.
 • prinaša večjo pretočnost
 • prinaša več energije
 • prišli bodo vedno novi in novi ljudje s težavami, na katerih boste dejansko vadili
 • vedno bo kakšen človek z boleznijo, za katero še niste imeli izkušenj in ne znanja, kaj se bo zgodilo po terapiji
 • več izkušenj, ki jih boste kot reiki mojstri/ce, sploh pa reiki učitelji/ce še kako potrebovali, saj boste le s tem imeli odgovore na vprašanja vaših učencev, ki so zelo zahtevna in
 • delo s strankami odgovorno, odgovore pa lahko dobite le iz prakse.

 

Kaj pa več kot 1 mesec prakse med Usui 1 in Usui 2 stopnjo?

Več kot 1 mesec prakse ne škodi, saj dobite še več izkušenj,očiščenj in modrosti, ki tvorijo nadgradnjo reikija. Terapije odpirajo blokade in povečujejo pretok energije.

 

Zavedanje, da Reiki diploma še ne pomeni mojstrstva

Ne bodite eden izmed zbiralcev diplom. Diploma reiki mojstrstva še ne prinaša mojstrstva samega, takrat se učenje šele začne.  Zaživite reiki. Naj vam postane delo z reikijem vsakodnevna navada. Reiki je stil življenja, proces.

Poznam theta healnig, prana energijo, ali lahko nadaljujem hitreje?

Pri reikiju se vse začne znova, napredujete lahko hitreje (kot čutite sami), Reiki mojster ali reiki mojstrica ne boste z reiki certifikatom. S tem boste “nagrajeni” ob dovolj velikemu številu praktičnih terapij (na sebi/drugih). Takrat boste v sebi začutili mojstrstvo. Po nekaterih informacijah vajenca od mojstra loči 10.000 ur PRAKSE.

Vso znanje iz 1 stopnje se prenaša naprej in tudi izkušnje. Sama spoštujem priporočila učitelja, da je pred obiskom 2 Usui reiki stopnje nujno najmanj 21 dnevno delo na sebi (in drugih), seveda vsakodnevno, to pomeni najmanj 21 terapij. Kar je več, je dodatni plus, saj boste bogatejši za izkušnjo.

Torej, poslušajte sebe in ko boste pripravljeni, Usui tečaj 2 stopnja

 

Za primer naj navedem mojstrico reikija, ki je reiki pripeljala v Evropo, H.Takata. Vsi poznate njene zdraviteljske sposobnosti reikiranja na reiki kliniki dr. Hayashija. Z 2. stopnjo nadaljevala šele po 3 mesecih vsakodevnega reikiranja pacientov na Hayashijevi kliniki. 

Koliko reiki terapij naredite vi?

 

 

Si neučakan/a, si se začel dolgočasiti? Do naslednje stopnje lahko vadiš tudi te vaje?

 

Naj te spomnim poleg vsakodnevnega polaganja dlani in očiščevanja čaker tudi na

 • reiki transmisijo,
 • meditacija na simbole,
 • energijsko čiščenje prostorov,
 • energijsko čiščenje hrane,
 • reikiranje rastlin in živali,
 • spremembe na sebi.

 

Poslušajte sebe in ko boste pripravljeni, Usui tečaj 2 stopnja

 

Čiščenje fizičnega telesa, bolečin

Ob tem se prečisti fizično telo in prečiščeno fizično telo je osnova za nadaljevanje. Torej, več bo odstranjenih blokad, več bo občutij, razvijanja intuicije, zaznavanj… Na sliki črno obarvano.

Po reiki tečajih (intenzivno po iniciacijah) se z rednim reikiranjem sebe in drugih začne proces čiščenja, ki se lahko kaže kot poslabšanje stanja, na višjih stopnjah. Menim, da ste že presodili, ali ste pripravljeni na naslednjo stopnjo, lahko pa me kontaktirate. Sicer pa poslušajte sebe in ko boste pripravljeni, me pokličite za nadaljevanje.

 

Ne tekmujte z reikijem. Vse ob svojem času. Se nadaljuje…

Ali kdaj reiki ne deluje in zakaj? Preveri zakaj ljudje opustijo reiki

V svojem procesu zdravljenja sem spoznala veliko alternativnih tehnik zdravljenja. Na bolniku je tako velik % uspešnosti zdravljenja, saj zdravilec lahko naredi vse in če bolnik ne upošteva in izvaja navodil, pa naj bo to dieta v primeru razstrupljanja telesa, se ne zgodi prav dosti. Alternativne tehnike zahtevajo od vas akcijo in spremembo. In spremembe so večinoma težke, še posebej če vam manjka energije. In tako se človek odloči, da bo poizkusil drugo alternativno tehniko misleč, da bo šlo lažje. In s tem pade vera in zaupanje v tehniko samo in tudi v ozdravitev, kar ima velik pomen. Sicer vam v reiki ni treba verjeti, da deluje, če pa si dovolite verjeti, čeprav ga ne razumete, pa proces poteka veliko hitreje.

Reiki še vedno ostaja na svetu najbolj razširjena alternativna tehnika

 • Z Reikijem aktivirate meridiane in povrnete samozdravilne moči telesa, uma in duha. Se želite naučiti reikija? Začetni reiki tečaj na tej povezavi
 • Vtisi tečajnice po Usui 1 reiki stopnji. Priporočila, kdaj na usui 2 reiki tečaj in zakaj. Povezava
 • Potrebujete pomoč. V svetovanjih odkrivamo čustvene vzorce, blokade čaker in blokade na fizičnih organih. Reiki tretmaji v živo ali na daljavo – povezava
 • Diagnostika in aktivacija čaker v živo in na daljavo – povezava
 • Reiki je več kot le tehnika zdravljenja – povezava

Poslušajte sebe in ko boste pripravljeni, Usui tečaj 2 stopnja

Vir: lasten