Ste reikisti/tke Usui2 stopnje, zagnani, kot sem bila jaz in se sprašujete…

 

Kdaj na Usui 3 mojstrsko reiki stopnjo? Koliko časa med 2. in 3. stopnjo Usui reiki?

 

Pogosto vprašanje navdušenih reikistov, kdaj na naslednjo stopnjo? Verjetno bi na to vprašanje vsak reiki učitelj odgovoril drugače.

Časovna komponenta napredovanja se razlikuje kolikor je učencev. In je seveda odvisna od življenja, izzivov, poti, ciljev in prakse vsakega reiki učenca.

 

Vprašajte se: Imate občutek, da bi s temi znanji in izkušnjami že lahko bili reiki mojster/ica ali reiki učitelj/ica? Reiki stopnja 3,4 sta namreč mojstrska in učiteljska stopna.

To je tudi vaš odgovor. Se vam zdi realno Reiki učitelj/ica v nekaj mesecih?! 

 

Zakaj pa ne, seveda je vse odvisno od vaše prakse(in izkušenj) reikija. Torej, zdravilec najprej pozdravi sebe. Seveda ob vsakodnevnem reikiranju sebe in drugih. Neučakani? Imejte zavedanje, kar boste izkusili v svoji praksi, do Usui 3 stopnje, boste lahko predali svojim tečanjikom. To vam lahko da samo praksa, ne reiki učitelj. Kar boste predelali pri sebi, tako izkušnjo boste lahko predali drugim.

Seveda je priporočljiv odmor med izvajanjem, še posebej takrat, ko pride do reakcij, čiščenja, težav. Takrat prenehamo z reiki terapijami, dokler ne pridemo v ravnovesje. Seveda se ob tem čas do reiki mojstrske stopnje podaljša.

Živite reiki. Naj vam postane delo z reikijem, ne glede na to, ali bo za vas finančno koristno ali ne, vsakodnevna navada. Edino važno pri reikiju je izkušnje, ki ste jih pridobili na praksi. Reiki mojstrska stopnja je priprava na napredna znanja in učiteljsko stopnjo.

Vprašanja, ki vam bodo pomagala do odgovora.

 • Reikirate vsak dan?
 • Meditacija na simbole
  energijsko-ciscenje-prostora
 • Izvajate reiki na drugih? Kako se na to odzivajo drugi?
 • Kako se po reikiju obnašajo z različnimi boleznimi? Ste opazovali reakcije.
 • Kako se na reiki odzivajo živali in rastline?
 • Koliko terapij na daljavo ste opravili?
 • Spoznanja na reiki poti.
 • Koliko različnih tehnik pošiljanja reikija na daljvo ste uporabili? Odzivi?
 • Ključno za napredovanje reikija je praksa. Vabljeni, da reiki vadite z namipovezava. Tu boste imeli vso podporo mojstrice, ki vam bo na voljo tudi za vprašanja.

Ste v dvomih? Pokličite me!

Sicer pa je odločitev vaša!

Po reiki tečajih (intenzivno po iniciacijah) se z rednim reikiranjem sebe in drugih  in še posebej po iniciacijah (ki jih delate kot reiki učitelji) začne proces čiščenja, ki se lahko kaže kot poslabšanje stanja, na višjih stopnjah so čiščenja bolj intenzivna. Ven prihaja “navlaka” iz podzavesti. in ta je vse prej kot lepa. A je čiščenje nujno, da se naredi prostor ljubezni. Odgovorite si na vprašanje: Koliko strahov, ki so prišli na plano, ko ste začeli z reikijem, (sploh niste vedeli, da jih imate), ste že prečistili? Se spomnite “psiholoških” čiščenj ob tem? Prehitro napredovanje ni priporočljivo. Sicer poslušajte sebe!

Bistvo reikija in reiki mojstrske stopnje so prav izkušnje, te pa pridobite le s prakso. Menim, da ste že presodili, ali ste pripravljeni na naslednjo stopnjo, lahko pa me kontaktirate.

Ne tekmujte z reikijem. Vse ob svojem času. Se nadaljuje…

Vir: lasten