Kdaj na Usui 4 mojstrsko reiki stopnjo? Koliko časa med 3. In 4. stopnjo Usui reiki?

Pogosto vprašanje navdušenih reikistov, kdaj na naslednjo stopnjo? Verjetno bi na to vprašanje vsak reiki učitelj odgovoril drugače.

Reiki učitelj v nekaj mesecih?!  Seveda je vse odvisno od prakse reikija. Torej, zdravilec najprej pozdravi sebe. Seveda ob vsakodnevnem reikiranju sebe in drugih. Kar boste predelali pri sebi, tako izkušnjo boste lahko predali drugim. Pri tej stopnji je važno, da ga izvajamo pi iniciaciji v mojstrsko stopnjo. Izvajamo ga v parih, 3x po 21 dni za vsako obdobje.

Seveda je priporočljiv odmor med izvajanjem, še posebej takrat, ko pride do reakcij, čiščenja, težav. Takrat prenehamo z reiki blagoslovom in ga zamenjamo z reiki terapijami, dokler ne pridemo v ravnovesje. Seveda se ob tem čas do reiki učiteljske stopnje podaljša.

Časovna komponenta napredovanja se razlikuje kolikor je učencev. In je seveda odvisna od življenja, izzivov, poti, ciljev in prakse vsakega reiki učenca.

Ne bodite eden izmed zbiralcev diplom ali tistih, ki vidijo v reikiju finančni motiv. Naj vam ego ob nazivu reiki mojster ne ponagaja. Zaživite reiki. Naj vam postane delo z reikijem, ne glede na to, ali bo za vas finančno koristno ali ne, vsakodnevna navada. Edino važno pri reikiju je izkušnje, ki ste jih pridobili na praksi. Le kako pa bi lahko drugače bili reiki mojster brez izkušenj?! Reiki mojstrska stopnja je priprava na napredna znanja in učiteljsko stopnjo.

 

Vprašanja, ki vam bodo pomagala do odgovora.

  • Reikirate vsak dan?
  • Meditacija na simbole
  • Ste redno izvajali celoten Reiki blagoslov?
  • Izvajate reiki na drugih? Kako se na to odzivajo drugi? Kako se na to odzivajo različne bolezni?
  • Kako se po reikiju obnašajo ljudje z depresijo? Kako se odzivajo dojenčki? Ste poizkusili reiki pri epileptičnih bolnikih?
  • Kako se na reiki odzivajo živali in rastline?
  • Koliko terapij na daljavo ste opravili?
  • Spoznanja na reiki poti.
  • Koliko različnih tehnik pošiljanja reikija na daljvo ste uporabili? Odzivi?
  • Ključno za napredovanje reikija je praksa. Vabljeni, da reiki vadite z namipovezava. Tu boste imeli vso podporo mojstrice, ki vam bo na voljo tudi za vprašanja.

Ste v dvomih? Pokličite me!

Po reiki tečajih (intenzivno po iniciacijah) se z rednim reikiranjem sebe in drugih začne proces čiščenja, ki se lahko kaže kot poslabšanje stanja, na višjih stopnjah so čiščenja bolj intenzivna. Ven prihaja “navlaka” iz podzavesti. in ta je vse prej kot lepa. A je čiščenje nujno, da se naredi prostor ljubezni. Odgovorite si na vprašanje: Koliko strahov, ki so prišli na plano, ko ste začeli z reikijem, (sploh niste vedeli, da jih imate), ste že prečistili? Se spomnite “psiholoških” čiščenj ob tem? Prehitro napredovanje ni priporočljivo. Sicer poslušajte sebe!

Bistvo reikija in reiki mojstrske stopnje so prav izkušnje, te pa pridobite le s prakso. Menim, da ste že presodili, ali ste pripravljeni na naslednjo stopnjo, lahko pa me kontaktirate.

Ne tekmujte z reikijem. Vse ob svojem času. Se nadaljuje…

Vir: lasten