Polaganje rok pri reikiju

reiki terapija

Že naše babice so vedele, da je dotik zdravilen. Prav vsi zdravilci pri svojih tehnikah uporabljajo roke, saj je tok energije tam najmočnejši.

Pri reikiju po navadi začnemo polagati roke na glavi in se pomikamo po telesu navzdol. Pri tem prejemnik reikija leži bodisi na hrbtu bodisi na trebuhu ali sedi. V redkih primerih tudi stoji – npr. podprora tekaču na maratonu.

“Načini polaganja dlani pri reikiju”

Na reiki tečajih se naučimo vseh pozicij polaganj dlani in občutenja energije. Ste reikist s šibkim znanjem oz. imate vprašanja? Pišite mi.

“Ali je treba pri vsaki reiki terapiji roke polagati po enakem vrstnem redu”?

 

Skripta in knjige prikazujejo kar nekaj zaporedij polaganja rok. Če ste reikist začetnik predlagam, da se jih držite.
Na glavi lahko polagamo roke na več mest, pri terapijah se lahko odločite le za nekaj ali enega izmed teh. Pri terapijah na samih sebi boste izkusili, kateri vam najbolj prija. Enako velja za ostale dele telesa. Terapijo lahko skrajšate na nekaj položajev, ki oskrbi vse glavne točke v telesu.

Odgovor na to vprašanje se glasi: Ne. Na višjih stopnjah reikija se ravnamo, kakor nam prišepne intuicija in se včasih vrnemo na mesto, kjer je bila prej čakra blokirana, dokler ne vzpostavimo pretoka. Intuitivno roke polagamo na (boleče) mesto, ki potrebuje največ energije.

Sicer pa ima reiki svojo veličastno inteligenco in zagotovo bo usmerjen na mesto, kjer je najbolj potreben.

V višjih stopnjah reikija ( Imara reiki in Kundalini reiki) ni treba več polagati rok, niti izrisovati simbolov. Na te stopnje se lahko prijavite, če ste reiki mojster/učitelj – Reiki III. in IV. stopnja.

Kljub poenostavljenemu postopku kanaliziranja reikija, je moč reikija neverjetna. To je tudi razlog, zakaj se reikisti odločijo nadaljevati v stopnjo mojstrstva. Več: mojster reikija – Reiki III.

In vedno se spomnite: Z reikijem ne morete storiti nič napačnega.

Bolje 5 min reikija, kot nič.