Polaganje rok pri reikiju

Reiki lahko uporabljamo zase ali z njim pomagamo drugim. Roke polagamo na lastno telo ali telo druge osebe, živali, rastline. Reiki energijo lahko usmerimo v predmete (zdravila z močnimi stranskimi učinki, energiziranje živil in stvari npr. kristalov). Ste že slišali za energijski nakit?

 

Za energijo ni časa, ni prostorapolaganje-rok-reiki

 

Značilnost energije je, da preprosto je, se ne izniči, lahko pa se transformira.

 

Reiki terapije lahko z višjo stopnjo (2. stopnja Usui reiki) delamo tudi na daljavo. Kot so za nas držali pesti, ko smo pisali kontrolne naloge. Ni je prostorske in časovne razdalje, ki je reiki ne bi zmogel. Deluje na preteklost (čiščenje travm) in v prihodnost (pomoč pri ciljih v prihodnosti, izpitih). Za reiki torej ni časovnih in prostorskih ovir.

 

Pomen polaganja rok pri reikiju.

 

Reikistom se s posvetitvijo ali iniciacijo poveča pretočnost energije skozi dlani, ki so hkrati tudi detektor. Pri reikiju po navadi začnemo polagati roke pri glavi in se pomikamo po telesu navzdol. Pri tem reikiranec leži bodisi na hrbtu bodisi na trebuhu ali sedi. S tem človeka celostno zaobjamemo in uravnotežimo vse čakre (več o čakrah).

 

 

Na tečaju se učimo principov polaganja rok. Če ste reikist začetnik predlagam, da se jih držite. Je že dolgo, kar ste vadili reiki, ste pozabili naučeno. Pišite mi!

 

Na glavi lahko polagamo roke na več mest, pri terapijah se lahko odločite le za nekaj ali enega izmed teh. Pri terapijah na samih sebi boste izkusili, kateri vam najbolj prija. Enako velja za ostale dele telesa. Terapijo lahko skrajšate na 7 položajev, ki zajame vse glavne čakre v telesu.

 

Na višjih stopnjah reikija se ravnamo glede na blokade v telesu oz. kakor nam prišepne intuicija in se včasih vrnemo na mesto, kjer je bila čakra blokirana, dokler ne vzpostavimo pretoka. Intuitivno roke polagamo na (boleče) mesto, ki potrebuje največ energije.

 

Sicer pa ima reiki svojo veličastno inteligenco in zagotovo bo usmerjen na mesto, kjer je najbolj potreben.

 

V višjih stopnjah reikija ( Imara reiki in Kundalini reiki) ni treba več polagati rok, niti uporabljati moči simbolov. To lahko izvajate le, če ste reiki mojster 3 Usui stopnja ali reiki učitelj IV. stopnja.

 

Kljub poenostavljenemu postopku kanaliziranja reikija, je moč reikija neverjetna. To je tudi razlog, zakaj se reikisti odločijo nadaljevati v stopnjo mojstrstva. Preveri reiki mojster 3 Usui stopnja in reiki učitelj IV. stopnja.

In vedno se spomnite: Z reikijem ne morete storiti nič napačnega.

Pomembno: Bolje 5 min reikija, kot nič.