reiki terapija

Reiki energijske terapije na daljavo. Zdravljenje na daljavo

V vsem, kar vidimo na tem svetu, obstaja življenjska energija (ki, či, prana, orgon) in ki je tudi del imena REI-KI. Filozofija zdravja je o kroženju te življenjske energije po telesu, ki je bistvena za zdravje. In z reikijem si lahko pri tem pomagamo. Blokada pomeni sčasoma bolezen.

 

Je reiki t.i. newage?

Reiki je prastar mistično magijski sistem, s pomočjo katerega so v antičnih časih veliki mojstri delali čudeže, menda med njimi tudi Buda in Kristus. Tudi oni so na bolnike polagali dlani, kot je praksa tudi pri reikiju. Pred približno 100 leti ga je ponovno odkril in kanaliziral Japonec Mikao Usui.

Razlika reiki in bio-energija?

Reiki običajno primerjajo z bioenergetskimi zdraviteljskimi metodami, vendar ta primerjava ni ustrezna. Bioenegija je evroameriška iznajdba zadnjih desetletij in v bistvu nadaljuje zahodno tradicijo vitaliziranja oz. magnetiziranja teles z zdravilno življenjsko energijo. Bioenergetik je oseba z nadpovprečno visokim naborom življenjske energije, ki jo tako prenaša na druge. Reikist ne daje ničesar svojega, temveč samo posreduje osnovno življenjsko vesoljno energijo. Poenostavljeno je reikist je prevajalec energije, bioenergetik pa oddajnik. Za reikista je najvažnejša prepustnost in notranja čistost oz. občutenje brezpogojne ljubezni.

 

reiki

Reiki nam v največji meri koristi pri našem osebnostnem, duhovnem razvoju. Z reikijem pa zelo uspešno pomagamo tudi drugim.

Ali je Reiki religija?

Čeprav je reiki energija duhovna pot, ni vera. Za delo z reikijem vam ni treba spremeniti nobenih verskih ali duhovnih prepričanj. Preprosto čimbolj se odprite za sprejem reikija. Saj reiki pomaga vsem! Kjerkoli in kadarkoli!

 

Reiki se izvaja s polaganjem rok in kanaliziranjem univerzalne energije. Reiki kot prastara metoda z lastno inteligenco in ustvarjen zato, da bi (si) z njim pomagali in zaživeli v ljubezni in harmoniji.

Reiki terapije na daljavo

Za energijo ni ovir, energija se ne more izničiti, se pa lahko transformira. Teče v prihodnost, preteklost teče izven prostora in časa. Zato so terapije na daljavo še močnejše od tistih v živo.

Fascinantni so treningi Primoža Kozmusa, preden je dobil olimpijsko medaljo. Njegov trener, moj učitelj Marjan Ogorevc pravi, da sta večji % treningov delala z domačega naslanjača, da je bil Primožev nastop takrat popoln. Torej, na daljavo in tudi z reikijem (si) je mogoče pomagati tudi na daljavo.

Moč reikija je znanstveno dokazana in merljiva. 

Reiki je univerzalna življenjska energija, ki prinaša ravnoveslje in harmonijo.