reikitecaj_reikimaster_reikimojstrica

Polonca pozdravljena,

Nekaj med zanima,že dva dni zapored delam samozdravljenje pa  me zanima ali je mozno da  na nekem predelu  čutim močnejše mravljinčenje v rokah kot na ostalih delih. Nad glavo čutim najbolj mravljinčenje v dlaneh.
Hvala za informacijo.
Seveda, v skripti je več napisano o mravljinčenu. To je odvisno od energijskega pretoka (odprtosti čaker, kroženja energije). Tista čakra je verjetno zelo odprta in zato čutiš močno mravljinčenje (spomni se občutka, ki si ga zaznavala na tečaju). Torej odgovor je: možno je, odvisno koliko energije kroži v tisti čakri. In to je seveda čisto normalen pojav.
Te zanimajo drugi članki o reikiju – > BLOG – povezava

V tem času od tečaja se mi je pojavilo nekaj vprašanj, in sicer me zanima (nisem prepričana če je res ali še nimam pravega občutka), zakaj dobim občutek da energija teče kar s precejšnjim zamikom, od takrat ko dam prošnjo in narišem simbol. Ali to pomeni, da če še ne čutim, da energija še ne teče in moram počakat z začetkom terapije ali da kot začetnica še ne čutim dovolj intenzivno, a vseeno lahko začnem s terapijo?
Drugo vprašanje je, koliko časa po terapiji še so učinki terapije oz.koliko časa telo še deluje samoozdravitveno? Kdaj lahko terapijo z isto prošnjo za izboljšanje na isti osebi ponovim? Kolikokrat je potrebno ponoviti pa je verjetno odvisno od kompleksnosti težave kajne?
1) Energijski pretok začne teči ob nameri in ob izrisu simbola (v kolikor poteka tako, kot smo se učili). Seveda je pretok energije odvisen tudi od stanja reikista.  Glede intenzivnosti občutkov se jih moramo na začetku preprosto navaditi oz. dobiti feeling za občutke (kako se stvar občuti). Intenzivnost pretoka energije je pri Usui sistemu 1/10, torej so res zelo subtilni, nežni, včasih komaj da zaznavni. Odvisno je od vsakega človeka, koliko ima izraženo jasnočutnost, ali zna/zmore čutiti. Ne imej prevelikih pričakovanj od sebe že na začetku. Kot začetnica potrebuješ še več stika ali fokusa ali mogoče samoopazovanja. To pride s prakso.2) Koliko časa so vidni učinki terapije. Različno, kolikor jih z našim delovanjem ne porabimo. Predstavljaj si gsm baterijo – hitrost praznjenja je odvisna, kaj vse počnemo (klici, prenosi) in Reiki je energijska tehnika. Terapijo lahko z isto prošnjo ponavljaš dokler ni izboljšanja. Kolikokrat je potrebno ponovite terapije je odvisno od kompleksnosti in trajanja težave. In tudi rezultat v tej smeri. Npr. Nekoga, ki je v stresu zaradi napornega dne v službi, lahko sprosti že ena terapija. Nekoga, ki pa je v dolgoročnem stres ali izgorelosti pa ponavljamo terapije, dokler je to potrebno. Pri kroničnih težavah tudi več let oz. redni tretmaji.
Te zanimajo drugi članki o reikiju – > BLOG – povezava